ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові прооперували руки жінки, яка страждала від болю 8 років

Маркіян Рой

|

Упродовж 8 років 36-річна Надія Шуліга страждала від нестерпного болю – аж до втрати свідомості. Вона перенесла понад 40 операцій, жодна з яких не допомогла. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Негаразди у Надії, мешканки Львівської області, почалися 10 років тому. Вона впала зі сходів, приземлилась на обидві руки і отримала два відкритих переломи. Нестерпні болі почали мучити жінку пізніше – за два роки після травми. Тоді ж перестали розгинатися і її пальці.

«Я не знала, як собі зарадити. У мене велика господарка, діти, а я нічого не можу робити, бо шаленію від болю. Біль був такий, що найважчі знеболювальні не допомагали. Були випадки, коли від болю я втрачала свідомість», – ділиться пережитим Надія.

Жінка роками шукала допомоги, перенесла понад 40 втручань на двох кистях, та все безрезультатно. Аж поки в соціальних мережах не натрапила на історію дівчинки зі складною патологією кисті, якій змогли допомогти реконструктивні хірурги лікарні святого Пантелеймона. До них і звернулася.

Після ретельного обстеження пацієнтки спеціалісти встановили діагноз: синдром карпального або зап’ястного каналу. Це патологія, при якій здавлюється серединний нерв – один із трьох головних в руці. Саме це защемлення спричинило появу множинних рубців, які викликали у Надії нестерпний біль. Лікарі вирішили, що їм під силу все виправити і взялися оперувати. Спершу праву руку.

«У ході операції ми звільнили тканини від рубців та відновили функцію сухожилків. Тобто в самих сухожилках, за допомогою спеціальних імплантів, ми створили штучні канали, які дозволяють вільно рухатися сухожилкам, і тим самим відновили функцію згинання і розгинання пальців та позбавили пацієнтку болю», – розповідає Гнат Герич, завідувач відділення хірургії лікарні святого Пантелеймона.

Попереду на пацієнтку чекає ще реабілтація. А трохи згодом таке саме втручання хірурги виконають і на її лівій руці. Після повного одужання жінка, яка роками була непрацездатною, мріє знайти роботу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *