ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканця Львівщини судять за незаконний видобуток піщано-гравійної суміші

Наталя Дуляба

|

На лаві підсудних опинився 41-річний чоловік, який налагодив нелегальний видобуток піщано-гравійної суміші у Стрийському районі. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 41-річний фігурант у квітні цьогоріч організував незаконний видобуток копалин в одному зі сіл Стрийського району. Тут у руслі гірської річки Орява викопували піщано-гравійну суміш без жодних дозволів.

До роботи ділок залучив ще двох чоловіків, яких запевнив, що має всі необхідні погодження. Сировину з русла річки добували за допомогою орендованих екскаватора та вантажівки.

Встановлено, що загалом таким чином вдалося добути 75 метрів кубічних піщано-гравійної суміші. Такими діями також було пошкоджене річкове русло.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.240 ККУ (незаконний видобуток корисних копалин загальнодержавного значення). Справу вже скерували на розгляд суду.

Санкція статті передбачає штраф або позбавлення чи обмеження волі на три роки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *