ОСТАННІ НОВИНИ

Воїна з Яворівщини посмертно нагородили орденом «Богдана Хмельницького»

Маркіян Рой

|

Воїна з Мостищини Андрія Пришляка нагородили орденом «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня (посмертно) за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку. Нагороду отримали рідні Героя. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській ОВА.

Народився Андрій Пришляк 13 липня 1993 року в Мостиськах. Під час повномасштабного вторгнення склав присягу та долучився до лав ЗСУ. Був командиром 3 парашутно-десантного взводу.

Відданий військовій присязі та українському народу, мужньо виконуючи військовий обов’язок, загинув 18 листопада 2023 року під час захисту України від ворога.

«Також в День Захисників і Захисниць України у Добростанській гімназії відкрили «Простір Героїв України». У куточку памʼяті – портрети і фотографії Героїв, що тут навчалися і проживали, та особливо цінні – скарбнички із особистими речами, якими користувалися і дорожили Захисники. Цей простір покликаний не лише вшанувати пам’ять, але й стати джерелом натхнення для майбутніх поколінь», – йдеться в повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *