ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині громаді повернули землі біля річки

Олег Дерев'янко

|

Земельну ділянку площею 22,5 га у межах Великолюбінської селищної ради Львівської області повернули громаді. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори з’ясували, що приватним підприємцям надали в оренду земельні ділянки у річищі річки Верещиця для створення об’єкта рибного господарства. Однак орендарі неналежно виконували умови договору.

Зокрема внаслідок безгосподарської діяльності на вказаних землях зафіксували неконтрольоване заболочення та підтоплення ґрунтів, в деяких місцях відбулося їх стихійне засмічення, неконтрольоване заліснення орендованих площ. Крім цього підприємці так і не створили рибне господарство. Також останні три роки орендарі не сплачували орендну плату.

Прокуратура звернулась до суду з позовом щодо стягнення заборгованості з орендної плати та повернення земельної ділянки.

На сьогодні рішення суду виконано: земельну ділянку повернули у фактичне володіння, користування та розпорядження органу місцевого самоврядування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Фото: ілюстративне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *