ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові триває реконструкція Замарстинівського парку для реабілітації військових

Олег Дерев'янко

|

У Замарстинівському парку завершують облаштування інклюзивної доріжки та встановлюють майданчики з інклюзивними елементами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Замарстинівський парк розташований біля двох великих лікарень та Національного реабілітаційного центру Unbroken, де лікують захисників. Нині його адаптовують до потреб пацієнтів.

За інформацією ЛКП «Зелений Львів», у парку вже завершили роботи з облаштування додаткової інклюзивної доріжки з боку вулиць Пилипа Орлика та Віри, Надії, Любові. Тут виклали плитку, а біля доріжки підготували ґрунт, аби засіяти траву. Доріжка призначена для користування маломобільних людей і є стратегічно важливою, адже сполучатиме одночасно три майданчики з рештою території.

«Зважаючи на складний рельєф парку, облаштування доріжки було одним з найважчих завдань реконструкції. Не з першого разу вдалося знайти відповідне місце для її розташування, тому залучали геодезистів, які допомогли із визначенням ухилів. Найближчим часом в одній із частин цієї інклюзивної доріжки встановлять перила. Вони будуть у місці більшого ухилу, дозволеного державними будівельними нормами», – розповіли в департаменті природних ресурсів, будівництва та розвитку громад.

Також додали, що по сусідству ведуться роботи з облаштування силових, кардіо- та дитячих майданчиків. Ще три майданчики для дітей різного віку будуть в іншій частині парку, з боку школи. Наразі тривають роботи з облаштування одного з них, а також встановлення нічного освітлення та інженерних дренажних систем.

З боку вулиці Пилипа Орлика, де є заїзд до дитячої лікарні, завершують облаштування входу до парку.

Попередньо реконструкцію цієї частини парку планують завершити до кінця року. Роботи фінансують частково за кошти інвестора та міста.

Нагадаємо, що ще у жовтні 2023 року стало відомо про початок облаштування Замарстинівського парку для реабілітації військових та цивільних, які постраждали від російської агресії.

На першому етапі реновації передбачалося встановлення інклюзивних прогулянкових доріжок, спортивних і дитячих ігрових елементів, зокрема для людей з інвалідністю.

Всього у парку встановлять 22 дитячі ігрові елементи: гойдалки для дітей різного віку, балансири, пісочниці, лазанки та навіть дерев’яну хатинку. Зі спортивних елементів – тенісні столи та шахи. Також тут будуть дерев’яні павільйони, лавки та смітники, облаштують дренажну систему та додаткові лотки для водовідведення.

Вартість проєкту становить 25,8 млн гривень, із яких на 2023 рік виділили 9,3 млн гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *