ОСТАННІ НОВИНИ

Гаражі у Трускавці перетворили на масштабну нарколабораторію

Наталя Дуляба

|

У Трускавці судять двох ділків, які у гаражах виготовляли до 40 кг психотропних речовин на місяць. Про це Львівському порталу повідомили у поліції Львівщини.

За даними слідства, 34-річний місцевий мешканець разом зі спільником перетворили гаражі у нарколабораторію. Тут вони виробляли до 40 кг психотропних речовин на місяць, зокрема особливо небезпечної речовини PVP.

Як додають у Львівській обласній прокуратурі, обвинувачений 34-річний чоловік є уродженцем Маріуполя. Він володів знаннями синтезу хімічних сполук, відтак орендував гаражне приміщення у Трускавці й перетворив його на нарколабораторію з виготовлення PVP.

«Робоче місце» було оснащене спеціальним обладнанням та інструментами. Прекурсори, з яких вироблявся психотроп, фігуранту доставляли поштою.

В подальшому заборонені речовини розповсюджували в західних областях України, роблячи так звані «мастерклади».

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили значні об’єми прекурсорів та інгредієнтів, а також засоби та лабораторне обладнання для виготовлення психотропів, саму речовину «PVP» у різних станах, канабіс, нарковмісні таблетки, засоби для фасування та інші речові докази.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за шістьма статтями Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт уже скерували на розгляд суду.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – до дванадцяти років тюрми з конфіскацією майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *