ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині оголосили підозру ексдиректору шахти, який виплатив борг за світло

Наталія Жолинська

|

На Львівщині колишній керівник державного гірничого підприємства мав оплатити борг за електроенергію у розмірі двох мільйонів гривень за рахунок компанії. Однак погасив заборгованість бюджетними коштами, які були не передбачені на це. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, у 2022 році директор державного вугледобувного підприємства використав бюджетні кошти не за цільовим призначенням. Зокрема, на погашення заборгованості за спожиту електроенергію минулих років, не передбачену державною програмою.  

Для цього керівник підприємства підписав та скріпив печаткою відповідні документи, а саме акти приймання-передавання продукції від постачальника електроенергії, які повинні були оплачуватися підприємством за рахунок власних коштів. Відтак на підставі платіжного доручення директор компанії неправомірно перерахував майже 2 мільйони гривень на рахунок контрагента. 

Як повідомляє Бюро економічної безпеки, під час виконання бюджетної програми директор мав забезпечити заходи з ліквідації неперспективних вугледобувних підприємств. 

Відтак, йому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 210 ККУ (нецільове використання бюджетних коштів). 

Досудове розслідування триває.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *