ОСТАННІ НОВИНИ

Студент та два чоловіки на замовлення РФ підпалювали військові авто у двох містах України

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці затримали ще трьох підпалювачів військових автівок, які на замовлення РФ діяли у Тернополі та Черкасах. Насамперед паліїв цікавили автомобілі, які проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на передовій. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Так, у Черкасах «по гарячих слідах» затримали 18-річного студента місцевого коледжу, який підпалив військовий позашляховик за допомогою легкозаймистої суміші.

Молодик зафіксував загоряння на камеру свого телефону, відправив відеозвіт російському куратору та очікував отримати грошову «винагороду» за виконане завдання. Однак, обіцяних грошей від окупантів він так і не дочекався.

Тим часом у Тернополі правоохоронці затримали ще двох підпалювачів, які діяли у складі злочинної групи. Обидва чоловіки, місцеві жителі, шукали швидкого заробітку у Телеграм-каналах, де на них вийшов працівник російських спецслужб.

Для дестабілізації суспільно-політичної обстановки у західному регіоні росіянин пообіцяв паліям гроші в обмін на серію підпалів. Утім обіцяних грошей, як і їхній попередник, вони не дочекалися, оскільки правоохоронці затримали їх «по гарячих слідах» після першого підпалу.

У них вилучили мобільні телефони, які вони використовували у підривній діяльності на користь РФ.

Усім трьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 ККУ (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Їм загрожує до 8 років позбавлення волі. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *