ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прилетів у США і відвідав військовий завод у Скрентоні

Наталя Дуляба

|

Президент України Володимир Зеленський розпочав візит до Сполучених Штатів Америки зі Скрентонського армійського боєприпасного заводу, де виробляють складові частини артилерійських і мінометних снарядів. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

Потужності виробництва повністю завантажені під потреби України, зокрема для виготовлення снарядів калібру 155 мм, яке впродовж року суттєво збільшили.

Володимир Зеленський ознайомився із циклом виробництва та поспілкувався з керівництвом і працівниками підприємства.

Під час зустрічі президент розповів про ситуацію на полі бою та наголосив на потребах України в безперебійному і своєчасному постачанні оголошених пакетів оборонної підтримки.

«Для нас честь розпочати візит у Сполучені Штати Америки саме зі Скрентона, із цього заводу, з Пенсильванії. Ми дуже раді мати таких партнерів. Звичайно, ми розуміємо, що США допомагали нам із самого початку повномасштабного вторгнення. І ми розраховуємо на подальшу підтримку. Дякую президенту Байдену, Конгресу США та всім працівникам таких заводів», – сказав Володимир Зеленський.

Серед головних тем обговорення – важливість початку спільного виробництва озброєння на території України, а також можливість американських інвестицій в український оборонно-промисловий комплекс.

Зазначимо, ЗМІ раніше писали, що в серпні цьогоріч завод у Скрентоні збільшив виробництво боєприпасів на 50% та планує додаткове розширення потужностей. Підприємство постачає критично важливі 155-мм снаряди для потреб української армії, і готував запуск трьох нових виробничих ліній.

«Тут працюють 400 людей. Я дуже хотів приїхати сюди й подякувати вам. 400 людей урятували мільйони українців. Від себе й від усіх наших людей дуже дякую. Ви допомогли нам вистояти проти путінської навали», – сказав глава держави, звертаючись до працівників заводу.

Нагадаємо, під час вересневого візиту до США президент Володимир Зеленський збирається презентувати свій «план перемоги» президенту Джо Байдену. Він також зустрінеться з кандидатами у президенти Камалою Гарріс і Дональдом Трампом.

Відомо, що 24 вересня Зеленський виступить на засіданні Ради безпеки ООН, на полях Генасамблеї ООН проведе двосторонні переговори з лідерами країн і міжнародних організацій. Також заплановані зустрічі з представниками американських оборонних та енергетичних компаній, з українською громадою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *