ОСТАННІ НОВИНИ

На космодромі у росії вибухнула міжконтинентальна ракета «Сармат»

Олег Дерев'янко

|

На супутникових знімках космодрому «Плесецьк» виявили величезну вирву і сліди пожежі після невдалого випробування міжконтинентальної балістичної ракети «Сармат», передає Львівський портал.

За словами OSINT-аналітика під ніком MeNMyRC1, на супутникових знімках видно величезний кратер і пошкоджену інфраструктуру стартового майданчика «Ювілейний».

«Як чітко видно, випробування РС-28 «Сармат» зазнало повного провалу. Ракета вибухнула у шахті, залишивши величезний кратер і знищивши випробувальний майданчик. “Сармат” – це рідинна ракета, тому ця аварія могла статися окремо від фактичного запуску», – йдеться у повідомленні.

Експерт вказує, що вибух могло спричинити рідке ракетне паливо під час заправки, тобто запуск, ймовірно, не відбувся. Він також припускає, що аварія могла статися під час розвантаження ракети або інших пов’язаних операцій після невдалого чи відкладеного випробування.

OSINT-аналітик додав, що це вже четверте невдале випробування ракети «Сармат».

За даними російської служби «Радіо Свобода», Міноборони рф повідомило про єдиний успішний запуск цієї ракети з космодрому «Плесецьк» у квітні 2022 року.

Попри це, у 2024 році диктатор терористичної росії володимир путін стверджував, що «Сармати» вже на озброєнні ​​у війська.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Х/MeNMyRC1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *