ОСТАННІ НОВИНИ

Командир військової частини на Дніпропетровщині закупив неякісний одяг на 150 млн грн

Наталія Жолинська

|

Екскомандир однієї із військових частин, що на Дніпропетровщині, закупив неякісне обмундирування на суму майже 150 мільйонів гривень. Йому та ексдиректорці підприємства, що продала поганої якості одяг, повідомили про підозру. Про це повідомляє Львівський портал.  

Відтак, Державне бюро розслідувань повідомило, що керівник військової частини уклав угоду про закупівлю військового одягу з приватним підприємством на 200 мільйонів гривень.

Та експертиза показала, що фірма займалась перепродажем продукції низької якості. Не перевіривши це, командир підписав договір без тендеру та передав підприємству 30% коштів від загальної вартості контракту. 

Після передоплати військова частина отримала лише частину якісного одягу, а на суму майже 150 мільйонів гривень прийшов одяг, який не відповідав жодним стандартам якості та наражав захисників на небезпеку. Керівництво частини, розуміючи ризики, підписало необхідні документи та здійснило повну оплату за неякісний товар. 

Однак, Офіс генпрокурора подає інші дані щодо збиткової вартості: екскомандир та його спільниця принесли державі майже 140 мільйонів гривень збитків на закупівлі обмундирування.

Окрім цього, під час санкціонованих обшуків за місцем проживання та роботи підозрюваних правоохоронці виявили та вилучили грошові кошти у розмірі 20 700 доларів, 7 100 євро, 231 тисяча гривень, мобільні телефони, записні книжки і документацію.

Відомо, що підозрювані, використовуючи своє службове становище, з корисливих мотивів діяли для незаконного збагачення товариства за рахунок бюджетних коштів з січня по березень 2023 року.

Колишнім командиру військової частини та директорці ТОВ повідомили про підозру. Екскомандиру інкриміновано недбале ставлення до військової служби (ч. 4 ст. 425 ККУ). Йому загрожує до восьми років тюрми. Ексдиректорку ТОВ обвинувачують у шахрайстві (ч. 5 ст. 190 ККУ). Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *