ОСТАННІ НОВИНИ

Двоє спортсменів зі Львівщини здобули першість на етапі Кубку світу зі скандинавської ходьби

Наталія Жолинська

|

Спортсмени Ірина Олійник та Микола Кулинич зі Львівщини перемогли на етапі Кубку світу зі скандинавської ходьби, що відбувся 14 вересня у Словаччині. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні спорту Львівської ОВА.

Зокрема, нагороди світового етапу розігрувались на дистанціях 5, 10 та 21,5 кілометри, які проходили по колах довжиною 2,5 кілометри.

Відтак, Ірина Олійник показала найкращий результат серед жінок. Спортсменка зі Львівщини стала першою як у своїй віковій категорії (18 39 років), так і в абсолюті. Жінка змагалася на дистанції 5 кілометрів, яку здолала за 32 хвилини та 23 секунди. А найближча її суперниця відстала лише на секунду. Загалом, за нагороди тут боролися понад 70 жінок у різних вікових категоріях.

Слід зазначити, що скандинавською ходьбою Ірина займається з 2019 року. Раніше вона виступала у лижних перегонах.

Микола Кулинич виборов «золото» у віковій категорії 60 64 роки. Він змагався на дистанції 5 кілометрів, і фінішував за 33 хвилини та 5 секунд. Найближчого суперника Микола випередив на 5 секунд. Загалом у цій категорії виступали 10 спортсменів з Польщі, Італії, Словаччини та Австрії.

Інші два представники Львівщини, Олександр Олійник та Сергій Гулідов, потрапили у десятку найкращих у своїх категоріях.

«Вітаємо спортсменів з чудовим результатом. До речі, Ірина Олійник є заступницею керівника Львівського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Вона не лише займається скандинавською ходьбою, а й навчає інших. Доєднуйтеся до безкоштовних занять у Стрийському парку. – зазначив керівник управління молоді та спорту Львівської ОВА Роман Хімʼяк.

Він також додав, що Олександр Олійник, який увійшов в десятку найкращих у своїй категорії, є військовослужбовець 1 роти ЗТБат 3 окремої танкової бригади ЗСУ. На змагання він поїхав відразу з бойових позицій, де зараз несе службу бригада. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *