ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни вбили подружжя на Одещині

Наталя Дуляба

|

Російські окупанти здійснили ракетну атаку по прилеглому до Одеси району і вбили подружжя, ще одну людину поранили. Про це Львівському порталу повідомили у Національній поліції.

Війська РФ здійснили ракетний обстріл у суботу ввечері, 14 вересня. Удар прийшовся на об’єкти цивільної інфраструктури: декілька житлових будинків та господарських споруд.

Загинуло подружжя (62 та 66 років). Також 65-річна жінка отримала уламкові поранення, її забрали в лікарню.

Як додав голова Одеської ОВА Олег Кіпер, попередньо відомо, що для атаки рашисти застосували ракети з касетною бойовою частиною.

Всі деталі встановлюються.

Зазначимо, що зброя з касетними зарядами є найбільш небезпечною саме для цивільного населення, адже по землі розлітаються тисячі невеликих боєприпасів. Частина з них вибухає не відразу, тому через це травмуються й навіть можуть загинути більше мирних людей.

Саме тому застосування такого типу боєприпасів проти цивільного населення є грубим порушенням норм Міжнародного гуманітарного права.

За даними правозахисної організації Human Rights Watch, саме в Україні зафіксували найбільше в світі смертей від касетних боєприпасів. Так, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні нарахували 1023 жертви від касетних боєприпасів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *