ОСТАННІ НОВИНИ

Росія може застосувати іранські ракети по Україні упродовж тижнів, – Білий дім 

Наталія Жолинська

|

Під час онлайн-брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі заявив, що США передбачають, що Росія може застосувати іранські ракети Fath-360, які вже отримала від Тегерана, по цілях в Україні упродовж наступних тижнів. Про це пише Укрінформ.

Джон Кірбі наголосив, що це може призвести до загибелі ще більшої кількості українських цивільних, якщо враховувати те, як росіяни випускають балістичні ракети по цивільній інфраструктурі.

Він також повідомив, що десятки російських військових раніше пройшли підготовку в Ірані щодо використання ракет Fath-360. 

Посадовець зазначив, що Москва має власні ракетні можливості, однак поставки в Росію іранських Fath-360 розширять можливості РФ щодо застосування свого арсеналу по цілях за лінією фронту, зокрема по цивільній інфраструктурі. 

«Це серйозно турбує, і це, безперечно, говорить про те, як партнерство (Росії й Ірану – ред.) загрожує європейській безпеці, а також як воно ілюструє дестабілізуючий вплив Ірану зараз, який виходить далеко за межі Близького Сходу», зауважив представник адміністрації США. 

У цьому контексті він уточнив, що Сполучені Штати готові оголосити санкції як проти Ірану, так і Росії у відповідь на поставки іранських ракет до РФ. 

Раніше Львівський портал повідомляв, що держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що Іран передав балістичні ракети Росії для використання в Україні, через що нові санкції проти Тегерана є неминучими.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *