ОСТАННІ НОВИНИ

На фронті за добу зафіксували 183 боєзіткнень, – Генштаб 

Наталія Жолинська

|

Розпочалась 928 доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Відтак за добу по всьому фронту зафіксовано 183 бойових зіткнення. Покровський та Курахівський напрямки залишаються найгарячішими. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу за 8 вересня.

Загалом 7 вересня російський агресор завдав по позиціях наших військ та населених пунктах чотири ракетних (чотири ракети), 93 авіаційних удари (зокрема задіяв 128 КАБів) та 1548 ударів дронами-камікадзе, здійснив 4579 обстрілів позицій українських військ і населених пунктів, 121 з них із РСЗВ.

Авіаційних ударів противника зазнали райони населених пунктів: 

  • Харків, Тимофіївка, Козача Лопань, Мала Данилівка, Алісівка, Кругляківка та Ківшарівка (Харківська область); 
  • Стельмахівка (Луганська область); 
  • Часів Яр, Дружба, Торецьк, Олександропіль, Клебан-Бик, Вугледар та Водяне (Донецька область); 
  • Новоандріївка (Запорізька область);  
  • Урожайне, Берислав, Тягинка та Токарівка (Херсонська область).

Також авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали ударів по двох пунктах управління, засобу РВіА та десяти районах зосередження особового складу ворога.

На Харківському напрямку агресор продовжував активні дії, загалом відбулося три бойових зіткнення. Бої точилися в районі населеного пункту Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку противник 18 разів атакував позиції українських підрозділів. Основні зусилля загарбники прикладали в районах Синьківки, Лозової, Стельмахівки, Петропавлівки, Глушківки та Андріївки.

На Лиманському напрямку українські війська відбивали 27 атак окупантів неподалік Чернещини, Невського, Лозової, Торського, Макіївки та Діброви.

На Сіверському напрямку Силами оборони також відбито вісім штурмових дій, поблизу Спірного, Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили вісім спроб противника прорвати нашу оборону в районах Часового Яру, Андріївки та Кліщіївки Донецької області.

На Торецькому напрямку, за підтримки авіації, ворог здійснив десять атак неподалік населених пунктів Торецьк, Неліпівка та Суха Балка.

На Покровському напрямку українські захисники відбивали 44 штурмові та наступальні дії. Противник концентрував зусилля в районах Новогродівки, Михайлівки та Гродівки, де провів більше половини атак. Окрім того, спроби окупантів просуватись вперед зупинено неподалік Зеленого Поля, Воздвиженки, Новотроїцького, Миролюбівки та Селідового Донецької області.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Красногорівка, Галицинівка, Українськ та Георгіївка, де російський агресор 47 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Времівському напрямку окупанти здійснили сім штурмів українських позицій неподалік Водяного та Вугледара Донецької області.

На Придніпровському напрямку ЗСУ жорстко припинили 11 спроб окупантів просуватись на рубежі зайняті українськими військами.

На Гуляйпільському та Оріхівському напрямках суттєвих змін не відбулося. Ворог здійснює перманентні обстріли цивільної інфраструктури, позицій наших військ, застосовує авіацію.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань загарбників не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, обстрілює населені пункти з території РФ, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *