ОСТАННІ НОВИНИ

У Лисиничах створили екопростір на місці захаращеної території

Олег Дерев'янко

|

У селі Лисиничі Львівської громади облаштували екопростір на вул. Спортивній – Довбуша, де раніше була захаращена територія. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Цей проєкт реалізували Личаківська районна адміністрація, Офіс громади та місцеві активісти.

В офісі Львівської громади у Лисиничах кажуть, що раніше на місці екомайданчика була захаращена територія, якою ніхто не користувався.

Тепер її замульчували, облаштували спеціально обробленими дерев’яними зрубами, на яких можна сидіти. Також висадили багаторічні кущі.

Всі роботи виконали за кошти донорів. Простір об’єднає елементи дитячого та спортивного майданчиків, що вже є на цій локації, і майбутнього скверу. Крім того, тут хочуть облаштувати освітлення та камери спостереження.

«Роботи було багато, тож працювали гуртом: мешканці села, волонтери, львівʼяни, які приїхали спеціально на цю подію, та організатори. Важливо, що серед учасників було багато молоді. Наприкінці ми спільно обговорили, яким у майбутньому може стати цей простір. Переконані, що облаштування цього маленького екопростору дасть початок створенню повноцінного простору для дозвілля та відпочинку дітей, молоді та дорослих мешканців села Лисиничі», – розповіли у Личаківській райадміністрації.

В управлінні адміністрування та розвитку громад ЛМР додали, що це не вперше громада об’єднується, аби зробити свій населений пункт кращим. До цього активні мешканці у Лисиничах у межах Громадського бюджету створили дитячий майданчик.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *