ОСТАННІ НОВИНИ

Загибла госпітальєрка на Харківщині Олександра Мулькевич залишила посмертний лист 

Наталія Жолинська

|

У середу, 14 серпня, у Харківській області в результаті російського обстрілу загинула медикиня добровольчого батальйону «Госпітальєри» Олександра Мулькевич (Майк). В цей день дівчина мала відпрацювати останній день своєї ротації та повернутись додому. За попередньою згодою загиблої на сторінці у Facebook її друзі опублікували посмертний лист. 

«Якщо дійде до того, що це доведеться зачитати, то знайте: більшого щастя немає для воїна, ніж померти в бою. Всі ми трохи воїни, хтось на полі бою, хтось бореться з корупцією, а хтось відновлює справедливість в судах, наші люди воюють з невиліковними хворобами, а вчені з гравітацією.

Така ми войовнича нація. І дуже палка до свободи. Українці вільні люди, цього в нас не забрати. Вільні в думках, поглядах і діях. І немає в нас межі. Ні в чому немає. В технологіях чи відкриттях. Все що захочемо все зробимо.

Мені пощастило народитися в найкращій країні світу Україні, і це країна, за яку честь померти. А ще краще за неї жити. Жити так, щоб за багатьох з нас, по декілька життів.

Виховувати маленьких українців в любові до світу та в міці і незламності. Показати їм всю красу Карадагу, сольові шахти Донбасу, терекони, заповідні коси, лимани, найбільші печери і червону руту. Кожен з нас несе всередині світло, не бійтеся його запалити. Ми ще побачимось, все буде Україна!»

Раніше Львівський портал повідомляв, що росіяни вбили двох медиків-волонтерів. Пізніше командир добровольчого батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич повідомила, що серед загиблих – 35-річна Мулькевич Олександра Юріївна (Майк).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *