ОСТАННІ НОВИНИ

У липні в Україні загинули понад 200 цивільних – це найбільша кількість за півтора року, – ООН

Олег Дерев'янко

|

Протягом липня в Україні загинули щонайменше 219 мирних жителів і 1018 зазнали поранень. Показники смертності серед цивільних внаслідок війни минулого місяця є найвищими із жовтня 2022 року. Про це повідомляє hromadske з посиланням на звіт Управління верховного комісара ООН з прав людини.

«Велика кількість жертв у липні продовжує тенденцію до зростання жертв серед цивільного населення з березня 2024 року», – кажуть в організації.

У звіті ООН, зокрема, згадується масована атака рф на Україну 8 липня. Тоді у Києві, Дніпрі, Кривому Розі та Київській області загинули щонайменше 43 мирні жителі, включно з 5 дітьми, і були поранені 147 людей, серед яких 7 неповнолітніх. Одна з ракет влучила в дитячу лікарню «Охматдит», знищивши токсикологічне відділення і значно пошкодивши Центр дитячої кардіології та кардіохірургії.

У червні-липні найінтенсивніші наступальні дії російських військових перемістилися з північної частини Харківської області на Донеччину. Внаслідок цього, підтверджені втрати серед цивільних у регіоні зросли зі 125 загиблих і поранених у травні до 224 – у червні та 269 – у липні.

Більшість загиблих цивільних (90%) та пошкоджених освітніх і медичних закладів (86%) зафіксували на території, підконтрольній українському уряду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *