ОСТАННІ НОВИНИ

Українська борчиня Ірина Коляденко вийшла до фіналу Олімпіади-2024

Олег Дерев'янко

|

Україна розпочала виступи в кінцевій жіночій дисципліні Олімпіади-2024 з вільної боротьби. У ваговій категорії до 62 кг до «золотого» фіналу пробилася Ірина Коляденко. Про це повідомляє Суспільне Спорт.

На паризьких Іграх 25-річна Коляденко виступає в статусі чинної бронзової призерки. У Токіо українка діставалася півфіналу, в якому зазнала своєї єдиної поразки на турнірі – поступилася представниці Киргизстану Айсулуу Тинибековій.

Саме із Тинибековою Коляденко випало зустрітися у півфіналі Парижа-2024. Аби організувати реванш із чинною лідеркою світового рейтингу, українка розпочала виступи на Олімпіаді-2024 з двох перемог поспіль.

Коляденко розпочала із вольової перемоги над представницею Монголії Пуревдорджийн Орхон: поступалася 0:4 після першого періоду, але повернула хід поєдинку із мінімальною різницею 8:7.

У чвертьфіналі вона перемогла свою найближчу переслідувачку в світовому рейтингу, болгарку Біляну Дудову – 7:3. Українка набрала всі сім очок у другому періоді й гарантувала собі щонайменше участь у втішних сутичках.

За місце у фіналі боролася з Айсулуу Тинибековою, яка подолала 1/4 фіналу завдяки останньої результативної дії – 6:6 проти американки Кайли Міракл.

Ірина Коляденко відкрила рахунок після челенджу від тренерів – в суперниці зафіксували небезпечне положення. На перерву Коляденко пішла лідеркою – 2:2.

Тинибекова відновила паритет на початку другого періоду, але українка ще до кінця четвертої хвилини повернула собі лідерство. Контратака на останній хвилині й попередження Тиникебовій додали Ірині ще п’ять балів – перемога українки з рахунком 9:2.

За золоту нагороду українська борчиня боротиметься з віцечемпіонкою світу, японкою Сакурою Мотокі. Суперниця Коляденко посідає друге місце світового рейтингу та в півфіналі перемогла дворазову призерку чемпіонатів світу, норвежку Грейс Буллен. Поєдинок відбудеться 10 серпня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *