ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати «за». У Львові спалили дитячий садок, щоб звести елітну нерухомість

Андрій Котенський

|

На Новому Львові спалили дитячий садочок на вулиці Панаса Мирного, 13 який мерія Львова пообіцяла мешканцям відновити для дітей. На останній сесії ЛМР депутати взагалі вирішили, що цей садочок можна забудувати багатоповерхівками. Про це повідомила адвокатка Галина Янко.

За словами Галини Янко, землі садочка під будівництво віддано відомому бізнесмену Ростиславу Кісілю, що є президентом міжнародної компанії Meest Express. Як теке могло статися – їй невідомо, бо в законний спосіб віддавати дитячий садок під приватний бізнес не можна.

«Пан Ростислав Кісіль, депутати стверджують, що саме Вам, точніше одній з ваших компаній, по нових документах, надежить дитячий садочок. Ви людина, котру знають і поважають, засновник компанії Мeest, однак, для чого Вам ця афера з садочком?

Правовий статус набуття дошкільного навчальноно закладу має ой який сумнівний шлейф, дитячі садочки не дозволені до приватизації, яким чином хто і коли фальшував документи на приватизацію мали б зʼясувати Поліція Львівської області,

Львівська обласна прокуратура, Офіс Генерального прокурора, Офіс Президента України», – повідомила Галина Янко.

Не виключено, що новий власник міг просто не знати всієї ситуації, що на тому місці за документами існує дошкільний навчальний заклад № 107, який місто мало відновити.

«Чому я не боюся публічно говорити про це, бо хто памʼятає з чого починалася наша війна за парк Снопківський у 2012 році, так це з відведення землі парку під незаконно приватизовану електропідстанцію. Так от, її власнику розповідали байки щодо людей, що там купка варʼятів на чолі з нікому на той час не відомою Янко, що влада все порішає і пів гектара парку відведуть під забудову. І цьому чоловіку потрібно було пару років, щоб нарешті зустрітися зі мною і після нашої розмови, був вчинок гідний справжнього чоловіка і бізнесмена. Він сказав, що шкодує, що раніше ми не поговорили та віддав громаді міста цю підстанцію, зупинивши будь які намагання відвести землю в парку. Після того нам потрібно було ще 8 років, щоб закріпити і збільшити парк та вирвати його з рук ще багатьох забудовників», – повідомила вона.

Адвокат також переконана, що після підпалу дитячого садочка, справа набула вже кримінального підтексту і вона вимагає від правоохоронців належних дій.

Також опубліковано поіменне голосування депутатів Львівської міської ради, хто проголосував за відведення землі садочку на Панаса Мирого 13 у Львові, під потенційне будівництво багатоповерхівками.

Нагадаємо, на вул. Панаса Мирного, 13 обіцяли відновити дитсадок, територію якого ще в 2020 році хотіли забрати під забудову. Попередні деталі – за цим посиланням.

За даними аналітичної системи youcontrol,ТЗОВ РОСАНБУД,  займається купівлею та продажем власного нерухомого майна, надає  в оренду й експлуатацію власне чи орендоване нерухоме майно. Засновником вказана Наталія Кісіль, пов’язані з компанією особи  – Ростислав Кісіль, президент компанії Meest Express.

Оновлено. Як повідомив заступник мера Львова Андрій Москаденко в коментарі журналістам Першого Західного, на Панаса Мирного, 13 є два об’єкти. Один із них у приватній власності, а інший на балансі управління освіти.

«Завдяки тому, що один об’єкт (дитячий садочок – ред.) є у комунальній власності, ми маємо змогу вести перемовини із архітектором для того, щоб рішення виконавчого комітету (про відновлення садочку – ред.), було враховано (забудовником – ред.) в наступних кроках розробки проєкту… Із 2020 року ведуться перемовини, що там має бути дитячий садочок, але суди завершились тим, що це є приватна власність із невеличкою частиною комунальної власності. То ж залишається шанс зробити там заклад для дітей», – повідомив Андрій Москаленко.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *