ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони розпочало пілотний проєкт з реабілітації військовослужбовців

Олег Дерев'янко

|

Основним завданням пілотного проєкту є створення ефективного реабілітаційного простору за участі цивільних та військових закладів охорони здоров’я, соціальних служб та органів місцевого самоврядування. Про це Львівському порталу повідомили в Міністерстві оборони України.

За даними відомства, серед першочергових задач – уніфікація стандартів і протоколів, наскрізний моніторинг та контроль результатів. Також планують створити центри досконалості – закладів, які візьмуть на себе лідерство у сфері реабілітації.

«Створення єдиного реабілітаційного простору – глобальне завдання, яке потребує тісної співпраці між органами державної та регіональної влади, а також місцевого самоврядування. Дуже вдячна всім за активну позицію та зусилля по реалізації проєкту. В найближчий час ми маємо протестувати спроможності системи, визначити виклики та створити прозору, ефективну та зручну для людини систему реабілітації» – наголосила заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова.

У відомстві зазначили, що процес реформування також передбачає формування так званого ефективного маршруту пацієнта. Він базуватиметься на прогнозі його подальшого лікування та реабілітації, а також визначення профільні заклади згідно з особливостями травм та захворювань.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *