ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні судитимуть ще вісьмох суддів, що працюють на окупантів у Криму

Андрій Котенський

|

Прокуратура скерувала до суду обвинувальні акти стосовно ще 8 суддів, які перейшли на службу до окупаційних судів Криму. Дії обвинувачених кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Їм загрожує до 15 років позбавлення волі. Про це Львівському порталу повідомили у прокуратурі Автономної Республіки Крим.

За даними слідства, що після окупації півострова російськими збройними силами, обвинувачені зрадили присязі на вірність народу України і почали працювати на ворога.

При окупаційній владі четверо з них обійняли посади заступників голів незаконно створених «Верховного суду Республіки Крим», «Ленінського районного суду АРК» та «Ленінського районного суду міста Севастополя». Інші четверо стали суддями в окупаційних: Двадцять першому арбітражному апеляційному суді РФ, Севастопольському міському суді та Гагарінському районному суді Севастополя.

Обвинувачені сприяли переходу української судової системи, що діяла в Криму, на судилище за російським законодавством та допомагали РФ у проведенні підривної діяльності проти нашої держави.

Також обвинувачені сприяли переслідуванню громадян України та придушенню спротиву окупації півострова.

Нещодавно повідомлялось, що троє суддів з Криму отримали вироки за держзраду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *