Троє суддів з Криму отримали вироки за держзраду

Маркіян Рой

|

Трьох «суддів» з тимчасово окупованого Криму заочно засуджено за держзраду до 12 років позбавлення волі. Про це повідомили в прокуратурі АР Крим та м. Севастополя.

Прокурори довели, що після захоплення півострова російськими збройними силами, українські судді зрадили присязі та перешли працювати до окупаційних судових органів ворога. При «новій» владі вони зайняли посади у «Верховному суді РК РФ», «Роздольненському районному суді РК» та «Київському районному суді м. Сімферополя».

Один із «суддів» також причетний до кримінального переслідування політичного в’язня Кремля, українського активіста Володимира Балуха. У 2015 році «суддя» надав дозвіл окупаційним силовикам на обшук житла, а пізніше ухвалив рішення про арешт Володимира Балуха за нібито «непокору» міліції.

У 2017 році репресивна судова система окупантів незаконно засудила Балуха до 3,7 років колонії загального режиму. У 2019 році політв’язня обміняли і він повернувся в Україну.

Своїми діями та рішеннями «служителі Феміди» сприяли становленню та зміцненню окупаційної влади на півострові, здійснювали правосуддя за російським законодавством, а також надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Їх було визнано винними у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Троє суддів отримали по 12 років позбавлення волі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *