ОСТАННІ НОВИНИ

Шмигаль анонсував комплексну відбудову перших населених пунктів

Наталя Дуляба

|

Україна готується до відбудови перших населених пунктів, які пережили російську окупацію. Пілотні проєкти будуть реалізовувати у Київській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Провели нараду з міністерствами й Державним агентством відновлення. Визначили дати й перші проєкти комплексної відбудови за новим законодавством на звільнених територіях. Обрано по одному населеному пункту в Київській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях, у яких розпочнеться масштабне відновлення», – розповів глава уряду.

Він не уточнив, на які саме населені пункти у цих п’ятьох областях чекає відновлення. Втім прем’єр пояснив, що йдеться не лише про відбудову житла, але й лікарень, шкіл, садочків, ЦНАПів, об’єктів культури та інших.

«Усе відновлюватиметься з урахуванням вимог безпеки та сучасних практик», – запевнив Денис Шмигаль.

Також під час наради урядовці обговорили технічні нюанси щодо запуску механізмів компенсації за пошкоджене та зруйноване майно. Відповідний закон уже ухвалений і підписаний, тож найближчим часом такий інструмент повинен запрацювати.

Нагадаємо, за останніми висновками Світового банку на відбудову і відновлення України після війни потрібно вже мінімум 411 млрд доларів. Із них лише 2,5 млрд доларів – це збитки, завдані Росією медичній інфраструктурі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *