ОСТАННІ НОВИНИ

Рада визнала ПВК «Вагнер» міжнародною злочинною організацією

Ольга Денисяка

|

Верховна Рада Україна визнала приватну військову компанію «Вагнер» Євгена Пригожина міжнародною злочинною організацією. Про це народний депутат Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі.

За постаноу проголосували 333 депутати. Крім того, парламент звернувся до урядів світу із проханням визнати ПВК «Вагнер». міжнародною злочинною організацією.

Також Рада схвалила постанову про визнання російських приватних військових компаній терористичними організаціями.

Зазначимо, напередодні управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США 26 січня оголосило приватну військову компанію «Вагнер» транснаціональною злочинною організацією, а також наклало санкції проти пов’язаних із нею фізичних та юридичних осіб

Додамо, що напередодні Офіс Генпрокурора оголосив підозру керівнику приватної військової компанії «Вагнер» Євгену Пригожину. 

За даними слідства, Пригожин був наділений повноваженнями щодо вербування, підготовки та управління підлеглих йому осіб задля подальшого використання їх у бойових діях на території України. Все це відбувалось за повної підтримки чинного російського режиму.

Керівник ПВК безпосередньо відповідальний за тисячі воєнних злочинів. Він відкрито визнає свою роль у веденні війни проти України та з дозволу Кремля вирішує кадрові питання, вербуючи десятки тисяч увʼязнених.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *