ОСТАННІ НОВИНИ

6 мільйонів доларів хабара від Злочевського передали ЗСУ

Андрій Котенський

|

На підтримку Збройних Сил України перераховано 6 млн доларів США хабаря, якими хотіли підкупити керівництво НАБУ і САП за закриття справи стосовно одного з ексвисокопосадовців влади режиму Януковича Миколи Злочевького. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі НАБУ.

За даними від НАБУ, вищий антикорупційний суд зняв арешт із коштів у справі підкупу за 6 млн дол. США керівництва НАБУ і САП. Таке рішення ініціювали детективи НАБУ та прокурори САП. Відтак 6 млн дол. США (понад 170 млн грн за курсом НБУ) вже перерахували на потреби обороноздатності держави.

Нагадаємо, що це найбільшій в історії України хабар.

У червні 2020 року НАБУ та САП викрили трьох осіб, один із яких був чинним на той момент посадовцем ГУ ДПС у м. Києві, на спробі підкупу керівництва антикорупційних органів – їм запропонували закрити кримінальне провадження за підозрою колишнього топпосадовця режиму Януковича. «Послугу» оцінили у 5 млн дол. США, ще 1 млн дол. США посадовець ГУ ДПС взяв собі «зверху».

Цих всіх осіб, а також ініціатора підкупу притягнули до відповідальності. Розслідування закінчили, справи за їхнім обвинуваченням слухаються у ВАКС.

Як відомо колишній міністр екології та природних ресурсів України, заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Микола Злочевський підозрюється у незаконному збагаченні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *