ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині медики виявляють у перехворілих на covid цукровий діабет

Ольга Денисяка

|

Директор Львівського обласного ендокринологічного центру Юрій Вендзилович заявив, що коронавірус вражає ендокринну систему та може спричиняти цукровий діабет. Про це він повідомив під час брифінгу у Львівській ОДА в п’ятницю, 23 квітня, передає Львівський портал.

За його словами, до Львівського обласного ендокринологічного центру практично щодня звертаються пацієнти, які перехворіли на коронавірус, після чого у них вперше діагностували цукровий діабет, а також загострення ендокринологічних захворювань.

«Специфічне лікування, якого вимагає коронавірус, призводить до загострення ендокринних захворювань, тому пацієнти після ковіду потребують обстеження і продовження лікування в ендокринних стаціонарах. До нас практично щодня звертаються хворі з загостренням таких захворювань та вперше виявленим цукровим діабетом», – зазначив медик.

Також він додав, що найважче коронавірус переносять хворі на цукровий діабет пацієнти. Згідно зі статистикою, на Львівщині найбільше смертей саме серед таких пацієнтів.

Зазначимо, що Львівській області напрацьовують план заходів допомоги особам, які перенесли COVID-19, та контактним хворим на коронавірус.

Нагадаємо, раніше медики розповідали про симптоми постковідного синдрому.

Львівський портал також інформував, що низка санаторів та курортів Львівщини впровадили програму реабілітації та зміцнення імунітету для людей, які перехворіли COVID-19. Таку можливість пропонують комплекси у Трускавці, Східниці та Моршині.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *