ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус у Києво-Печерській лаврі. Зафіксовано вже другу смерть

Андрій Котенський

|

Серед служителів Києво-Печерської лаври вже друга смерть від початку спалаху COVID-19. Так, 12 квітня помер 47-річний ієродиякон Наум, якого госпіталізували з Києво-Печерської лаври в Олександрівську лікарню Києва. Про це у коментарі Громадському повідомив митрополит православної церкви Московського патріархату Климент.

 

«Монах, який помер учора, потрапив у лікарню в досить складному стані, тому що в ньому було багато сукупних захворювань. Але йому двічі робили діагностику на коронавірус і двічі тести показали негативний результат», — розповів він.

Також Климент розповів про стан намісника храму, митрополита Павла, який перебуває в Олександрівській лікарні.

«Я з ним розмовляв по телефону, він почувався нормально, більше інформації не маю», — сказав Климент, додавши, що не знає про результати тесту митрополита на коронавірус.

Нагадаємо, 12 квітня помер ще 73-річний архімандрит Нектарій. Причини смерті у лаврі не вказують.

Перед тим, Києво-Печерська лавра фактично закликала вірян ігнорувати обмеження, запроваджені державою на час карантину через загрозу поширення коронавірусу. Однак врешті церква Московського патріархату вирішила на час карантину проводити богослужіння у Києво-Печерській лаврі в закритому режимі.

Як писав Львівський портал, у Києво-Печерській лаврі виявили більше 90 хворих на коронавірус. Через це святиню закрили на карантин.

Водночас від коронавірусу помер монах із Почаївської лаври.

Днями коронавірусну інфекцію виявили у священника з Червонограда. Відтак у Львові на COVID-19 почали тестувати священнослужителів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *