ОСТАННІ НОВИНИ

Палію, який ледь не спопелив «Долину нарцисів», загрожує до 12 років тюрми

Соломія Головіна

|

На Закарпатті правоохоронці повідомили про підозру 49річному мешканцю міста Хуст в умисному підпалі «Долини нарцисів». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі прокуратури Закарпатської області.

 

Зазначається, що 27 березня, проходячи по території заповідника, чоловік умисно підпалив суху траву та покинув місце злочину. Тоді вигоріло близько 6,5 га сіножатей.

«Уже наступного дня, побачивши, що вигоріла не вся, на його думку, суха трава, він повторно підпалив сухостій. В результаті, на охоплених пожежею 2,5 га території заповідника знищено квіти білоцвіту весняного, які занесені до Червоної книги України», – наголошують у прокуратурі.

Варто зауважити, що сума завданих збитків складає майже 650 тис. грн.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.ч. 1, 2 ст.252 КК України (умисне знищення об’єктів природно-заповідного фонду, шляхом підпалу, що спричинило тяжкі наслідки). Палію загрожує позбавлення волі від п’яти до дванадцяти років.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному  запобіжного заходу.

Як повідомляв Львівський портал, внаслідок пожежі сухої трави, яка сталася наприкінці березня цього року, ледь не згоріла перлина Закарпаття – «Долина нарцисів».

Нагадаємо також про масштабну пожежу у Чорнобильській зоні, яка спалахнула ще 4 квітня і її не можуть погасити вже шостий день.

Фото: ДСНС Закарпаття

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *