ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська облрада закликає президента активно протидіяти антиконституційному перевороту - проект звернення

Львівський портал

|

Депутати Львівської облради обговорюють проект звернення до Верховної Ради та Президента України, у якому йдеться «про загрозу  антиконституційного перевороту в державі», передає кореспондент «Львівського порталу» із сесійної зали облради.
На позачергову сесію зареєструвалося 75 депутатів. Проект звернення зачитав депутат Олесь Старовойт з «Нашої України».
«Львівська обласна рада висловлює рішучий протест намірам БЮТ і Партії регіонів вчинити в Україні антиконституційний переворот. Олігархічні клани планують створити у ВР нову більшість для зміни Конституції та узурпування влади» – зазначено у проекті.
Депутати облради називають Партію регіонів та БЮТ «змовниками» і вказують, що вони також узгодили розподіл ключових посад в державних органах влади. «БЮТ і ПР домовилися скасувати всенародні вибори президента України, підмінивши їх так званим обранням у ВР. Крім того, змовники дійшли згоди щодо розподілу між собою всіх ключових посад в уряді та центральних органах влади. Таким чином дві політичні сили намагаються відсторони від управління єдиного суверена влади – український народ. Такі дії мають ознаки антиконституційної змови» – вказують автори проекту звернення.
Відтак депутати вимагають від Президента для захисту української Конституції, забезпечення суверенного владного права українського народу, збереження України як незалежної, демократичної та правової держави:

1.      Рішуче протидіяти державному перевороту, у випадку внесення антиконституційних пропозицій у парламент оголосити розпуск ВРУ і призначити дострокові вибори

2.      Провести референдум щодо визначення форми державного правління (президентська, парламентська, змішана)

3.      Ініціювати проведення люстрації посадовців та політиків.

Проект звернення проголосували за основу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *