ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині мешканець платитиме за землю «золоту» оренду

|

На земельному аукціоні, що відбувся днями у Львові розмір річної оренди земельної ділянки зріс з 39,6 до 165,8 тис грн.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

земля

Переможець земельного аукціону сплачуватиме ці кошти щорічно до бюджету Вишнянської сільради Городоцького району за оренду 33,9 га. Термін оренди – 7 років. Як повідомили у Головному управлінні  Держгеокадастру у Львівській області, це найдорожчий продаж права оренди цього року.

“Цей аукціон став найсильнішим з проведених цього року, адже за право оренди змагалось багато учасників, що сприяло здоровій конкуренції та зростанню ціни права на оренду в чотири рази»,  – зазначив начальник Головного управління  Держгеокадастру у Львівській області Андрій Кавецький.

Загалом цього року на земельних аукціонах, організованих працівниками Держгеокадастру Львівщини, продано право оренди 28 земельних  ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів), загальною площею 582 га, вартістю – 1,6 млн грн (стартовий розмір орендної плати становив – 1,1 млн грн).

Найбільше земельних ділянок продано у Жидачівському районі Львівської області. На території району взяли в оренду через аукціон більше 185 га с/г земель державної власності. За результатами земельного аукціону до бюджетів місцевих рад Жидачівщини буде надходити щорічно більше 576,2 тис грн протягом наступних шести років.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *