ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну вдерлися 114 вантажівок «гумконвою» з Росії

|

Черговий «гуманітарний конвой» РФ в’їхав на територію України з порушеннями. Більшість вантажівок були напівпорожніми, повідомляють у Державній прикордонній службі України, передає Радіо Свобода.

гумконвой

«Сьогодні російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового 39-го так званого гуманітарного конвою. У період з 06:55 до 08:00 через російські пункти пропуску «Донецьк» і «Матвеєв-Курган» на в’їзд в Україну пройшли дві колони так званого гумконвою у складі 114 автомобілів», – повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

Українські прикордонники зробили тільки візуальний огляд вмісту вантажівок, додав речник.

«У результаті візуального спостереження було встановлено, що знову, як і в попередній раз, більшість вантажівок їхали наполовину порожніми. Водночас на них було багато символіки Росії, МНС Росії, написів та інших атрибутів, що може свідчити про демонстративності цієї акції», – зазначив Слободян.

Як відомо, Росія від літа 2014 року направляє в зону бойових дій на Донбасі «гуманітарні конвої» – колони вантажівок, вміст яких українським прикордонникам і представникам Міжнародного комітету Червоного Хреста не показують.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *