ОСТАННІ НОВИНИ

Через заборону продажу майна військо недоотримало 2 млрд гривень

|

Понад річна заборона уряду на продаж надлишкового військового майна коштував українській армії приблизно два мільярди недоотриманих коштів. Про це повідомив міністр оборони України Анатолій Гриценко під час прес-конференції, що пройшла сьогодні на львівському авіаремонтному заводі.

Проте міністр задоволений, що в чора уряд нарешті скасував цю заборону і затвердив порядок продажу надлишкового майна. «Як міністр я зацікавлений у тому, а би отримати від його продажу якомога більше коштів до спецфонду міноборони» , – наголосив він.

Водночас міністр зауважив, що він наполіг на тому, аби зробити механізм продажу як найбільш прозорим та ефективним. Зокрема, за вдяки наполяганню міноборони до цього документа було внесено пункти про те, що оголошення про продаж мають друкуватися у загальнодержавних ЗМІ і безоплатно дублюватися на Інтернет-порталі міноборони.

Також перед продажем військові найматимуть незалежних експертів, які встановлюватимуть початкову ціну майна – менше за цю суму його не можна буде продати. Ще представники міноборони входитимуть до комісій з продажу і контролюватимуть їх роботу. «Якщо вони побачать ознаки лобіювання чи продажу під наперед визначену структуру, то мають право зупиняти проведення аукціонів», – наголосив міністр.

Учора уряд прийняв постанову про скасування заборони на продаж надлишкового військового майна і затвердив порядок його продажу. Продажем займатимуться підприємства, визначені Кабміном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *