ОСТАННІ НОВИНИ

Експерт розповів, за яким курсом валютні спекулянти скуповуватимуть долари напередодні Нового року

|

Всі спроби валютних спекулянтів наприкінці року розкрутити курс долара і продати долари українцям дуже дорого зазнали краху. Вже кілька днів поспіль курс долара на міжбанківському валютному ринку знижується і вже наближається до позначки 8,2 грн.

Про це повідомив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Експерт стверджує , що банки стали різко міняти свою політику купівлі / продажу готівкової валюти. Скупка готівкового долара впала до 8,22-8,23 грн, тоді як деякі банки стали котирувати купівлю доларів за курсом 8,18-8,2 грн.

«Валютні спекулянти, що працюють на неофіційному валютному ринку, використовуючи для цього форуми та соціальні мережі інтернету, які ще минулого тижня пропонували купувати долари по 8,4 грн, тепер вже згодні продати долари по 8,25-8,27 грн в будь-яких кількостях . Примітно, що валютні спекулянти скуповують долари в українців по 8,07-8,12 грн. Це показує, що вони бояться реально купувати валюту і свідомо встановили занижений курс, щоб не було бажаючих продати їм валюту», – сказав він.

Фінансист вважає, що у спекулянтів скупчилося багато готівкової валюти, яку вони хотіли продавати за завищеним курсом.

За словами Охріменка, тепер її доводиться продавати у збиток. У зв`язку з цим експерт прогнозує, що в новорічні свята, коли банківські обмінники не працюватимуть, валютні спекулянти скуповуватимуть долари за курсом 7,5 грн.

«Купівля-продаж валюти цього року принесла українцям тільки збитки . Невелике зростання курсу долара фактично постійно завершувався його падінням . І в результаті українці більше втрачали на курсі долара, ніж заробляли. Долар і цього року, і наступного не приноситиме доходу . Це скоріше вже сувенір, ніж засіб заробляння грошей», – резюмував він.

Новий погляд 

Фото: Львівський портал


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *