ОСТАННІ НОВИНИ

Костюк хоче реформувати медицину Львівщини

|

Голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк провів засідання робочої групи з реалізації Національного проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства і дитинства». Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Участь у нараді взяв керівник Націпроекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства і дитинства» Віктор Сірман, головний лікар Львівського обласного клінічного перенатального центру Лариса Янів, заступник начальника головного управління охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак.

Під час наради сторони обговорили хід реалізації на Львівщині цього проекту, а також питання створення Опікунського ради Львівського обласного клінічного перинатального центру.

Під час свого вступного слова Михайло Костюк акцентував увагу на реформі медичної галузі на Львівщині. “Насамперед ми активізували роботу в контексті реформи первинної медицини. Зокрема, лише в цьому році у Львівській області відкрито 171 новий та реконструйований ФАП. На це затрачено великі кошти – в тому числі і понад 15 млн грн із державного бюджету. Ми переконані, що 2013 рік буде роком кардинальних змін у цій галузі медицини: ФАПи і сільські амбулаторії будуть забезпечені належним медичним обладнанням, транспортом для надання екстренної медичної допомоги, наявністю медикаментів”, – зазначив він.

Михайло Костюк також повідомив, що загалом програма реформування медицини на Львівщині готова до асиміляції з національними проектами у даній галузі. “Ми зробили ставку на модернізацію і готові до реформ. Ці реформи матимуть успіх тоді, коли люди побачать і повірять, що зроблено перший крок”, – резюмував керівник області.

Віктор Сірман подякував Михайлові Костюку за “мудре рішення медичної галузі Львівщини вступити відразу в активну фазу реалізації проекту “Нове життя” та відзначив професійність обласних медиків і їх активну участь у впровадженні проекту.

 

Національний проект «Нове життя» – нова якість охорони материнства та дитинства» реалізується на виконання Указу Президента України від «Про заходи щодо визначення і реалізації проектів із пріоритетних напрямів соціально-економічного та культурного розвитку» та Указу Президента України щодо реформування системи охорони здоров′я, спрямованої на підвищення якості і доступності медичної допомоги для громадян України.

Метою проекту є зниження материнської, перинатальної смертності, дитячої  захворюваності, інвалідизації та смертності шляхом структурної реорганізації системи надання медичної допомоги жінкам під час вагітності, пологів, новонародженим дітям, підвищення рівня доступності та якості пологової допомоги, її безпечності та економічного використання ресурсів.

Комісією МОЗ України в грудні 2011 року проведено зовнішній аудит служби материнства і дитинства у Львівській області. В результаті проведеного аудиту робоча група МОЗ України підтримала пропозицію ГУОЗ ЛОДА щодо першочергового створення на базі існуючого обласного перинатального центру регіонального клінічного перинатального центру. В майбутньому у відповідності до рекомендацій міжнародних експертів в процесі регіоналізації перинатальної допомоги у Львівській області має бути створено ще 2-3 заклади ІІІ рівня перинатальної допомоги і мережа міжрайонних перинатальних центрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *