ОСТАННІ НОВИНИ

Акція протесту біля Львівського цирку перетворилася на сутички

Катерина Родак

|

Сьогодні, 28 січня, у Львові в межах всеукраїнської акції проти використання у цирку тварин мав відбутись мирний пікет біля стін Львівського державного цирку. Попри це, як інформує кореспондент Львівського порталу, мирна акція у місті Лева переросла у сутички активістів із поліцією з димовими шашками та затриманнями.

 

Акцію протесту анонсували ще за кілька днів до її проведення – днями такий протест відбувся під стінами Київського державного цирку. Сьогодні захисники тварин та небайдужі мешканці мали провести пікети одразу у двох містах України: у Львові та Одесі. Так, у Львові сьогодні на 12.00 та на 16.00 год. відбувається виступ цирку «Континенталь», в програмі якого є шоу за участі  білих тигрів та лева. Акції протесту мали відбутись о 11.30 та о 15.00 год. перед початком вистав. Проте перед стартом акцій під цирк стягнулось кілька десятків представників Нацполіції. Протестувальників на той момент було менше, ніж правоохоронців – вони стояли біля входу та роздавали людям інформаційні листівки.

Через декілька хвилин після початку протесту на площі перед цирком з’явились невідомі особи, які кидали у сторону поліції та протестувальників димові шашки. Правоохоронці одразу затримали декількох осіб та тимчасово обмежили вхід до цирку для батьків із дітьми.



Коли ситуація стихла, усіх відвідувачів запустили у приміщення цирку, а більшість мирних протестувальників розійшлась. А тих, хто залишився (представники ГО «Екологічна платформа» та ін.), силовики почали не без опору затримувати. Зі слів правоохоронців, що проводили затримання, у пікетувальників були із собою ножі та металеві палиці, які вилучили.

Водночас керівництво цирку запевняє, що не воно викликало поліцію для охорони правопорядку чи в інших цілях.

«Ми не знали ні про які акції. Можливо, ми б зверталися до підрозділів…Ми були не зовсім в курсі», – зазначив комерційний директор цирку Роман Здреник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *