ОСТАННІ НОВИНИ

Дитсадки на Львівщині понаднормово «запаковують» малюками

Катерина Родак

|

У 14-ти дитячих садочках Львівської області малюків є більше, ніж місць на них. Відповідні дані у відповідь на інформаційний запит надала Львівському порталу Держпродспоживслужба України у Львівській області.

 

Так, у березні 2017 року серед дітей дошкільного навчального закладу «Казковий світ», що у селі Зимна Вода Пустомитівського району було зареєстровано 9 випадків групового захворювання з підозрою на гостру кишкову інфекцію.

«Всім дітям проведені тести імунохроматографічним методом на сальмонельоз, результати від’ємні. В калі даних дітей виявлені ротавіруси, Встановлено заключний діагноз «Ротавірусний ентерит, середньо-важкий перебіг».. – повідомили експерти.

Переукомплектованість дошкільного навчального закладу і зокрема ясельної групи та характер виявлених недоліків ймовірно стали причиною поширення та розповсюдження ротавірусної інфекції серед дітей.

Також у  ході проведених обстежень встановлені факти порушенн ст.14 Закону України «Про дошкільну освіту» щодо переукомплектованості  дітей в14 дошкільних навчальних закладах:

У  3-ох дошкільних навчальних закладах Самбірського району: ДНЗ с.Ралівка, ДНЗ с.Лановичі, ДНЗ с.Стрілковичі.

У 9-ти дошкільних навчальних закладах   м.Самбора: ДНЗ №2,5,8,9,10,12,13,14,15.

У дошкільному навчальному закладі ДНЗ №2 м.Городок.

У дитсадку «Казковий світ» Пустомитівського району переукомлпектованість становила 66 відсотків.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *