ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти вимагають справедливого вироку по справі митника-хабарника

Соломія Григор'єва

|

Колишній в.о. заступника начальника Львівської митниці Юрій Борисов, якого впіймали на хабарі у 420 тисяч гривень, майже рік намагається поновитись на посаді та ухилитись від несення будь-якого покарання. В свою чергу, громадські активісти тримають цю справу на контролі, щоб зловмиснику все не зійшло з рук, передає кореспондент Львівського порталу.

 

У середу, 27 грудня, у Галицькому районному суді Львова відбулося чергове засідання по цій справі. Впродовж майже 4 годин військові прокурори Львівщини допитували свідків, щоб виявити якнайбільше деталей резонансної справи. Відомо, що в подальшому суд має допитати ще близько 20 свідків.

Зазначимо, що з січня по тепер у цій справі відбулось чимало  судових засідань, в ході яких прорізалось чимало нових схем кругової поруки в управлінні Львівської митниці.

Громадські активісти при громадських радах Держприкордонслужби, ДФС у Львівській області та облдержадміністрації ходять на всі судові засідання по справі Борисова та тримають на контролі справедливість та чесність вирішення цього питання.

Нагадаємо, в.о. заступник начальника Львівської митниці ДФС Юрій Борисов вимагав хабар у в.о. начальника управління протидії митним правопорушенням. За винагороду у розмірі 15 тисяч доларів, погрожуючи майбутньою ротацією, він обіцяв залишити працівників його управління на робочих місцях.

19 січня 2017 року Юрій Борисов отримав частину хабара розміром 5 тисяч доларів. Передача грошей відбулась у кабінеті Борисова в приміщенні Львівської митниці ДФС. Того ж дня службовці військової прокуратури Львівського гарнізону спільно з оперативними співробітниками УЗЕ у Львівській області провели обшук у кабінеті Борисова, в результаті якого виявили та вилучили $3460 та 33100 грн.

24 січня Шевченківський  районний суд визначив запобіжний захід для підозрюваного у виді тримання під вартою. Зі слідчого ізолятора Борисов вийшов під заставу у розмірі 400 тис. грн. А 25 січня суддя Шевченківського райсуду відсторонила Борисова від посади т.в.о. заступника начальника Львівської митниці ДФС терміном на два місяці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *