ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщини до трьох років засудили заступника директора ліцею за розтрату півмільйона державних коштів

Соломія Григор'єва

|

На Львівщині суд визнав винним заступника директора ліцею у службовому підробленні. Скоєне посадовцем кримінальне правопорушення призвело до розтрати більш як п’ятисот тисяч гривень бюджетних коштів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

 

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно із працівниками Самбірської місцевої прокуратури викрили схему розтрати бюджетних коштів, призначених на закупівлю палива для обігріву приміщень навчального закладу.

Як встановили правоохоронці, 57-річний освітянин у листопаді – грудні 2015 року уклав з місцевим підприємцем договір купівлі-продажу, відповідно до якого підприємець повинен був поставити 326 тон вугілля, брикетів, котунів та інших видів твердого палива.

У подальшому посадовець підписав і завірив печаткою документи про те, що поставки палива були здійснені у повному обсязі, за що було сплачено 544 тисяч гривень. Проте, до навчального закладу паливо так і не надійшло, що призвело до значних збитків.

Районний суд визнав посадовця винним у скоєнні правопорушення та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки з позбавленням права обіймати організаційно – розпорядчі та адміністративно – господарські посади, строком на три роки зі сплатою штрафу в дохід держави в розмірі 5100 грн. Ураховуючи те, що на даний час заборгованість перед ліцеєм повністю погашена та зважаючи на інші пом’якшувальні обставини, суд застосував вимоги Закону України «Про амністію у 2016 році».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *