ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові в тюрму сяде чоловік, що спалив будинок із власником через неприбране сміття

Катерина Родак

|

Франківський районний суд Львова відправив до тюрми чоловіка, що підпали будинок через сміття, яке йому заважало. Під час пожежі у будинку помер один із власників, ще один опіки.

 

Згідно судового вироку, 25 серпня 2016 року близько 03:00 год., обвинувачений перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи на подвір’ї будинку вирішив знищити сміття, яке було у будинку, оскільки воно йому заважало.

У той момент в будинку перебувало четверо людей.

«Обвинувачуваний взяв у руки каністру наповнену легкозаймистою рідиною, яка знаходилась на подвір’ї та, почав виливати вміст каністри біля будинку та у підвальне приміщення. Продовжуючи свій злочинний умисел, він, продовжуючи розливати легкозаймисту рідину на землю навколо будинку та прямуючи з подвір’я до входу у будинок, вилив залишки вказаної рідини на сміття, яке там знаходилося. Після цього, відійшов від будинку на відстань близько 7 м, підпалив цигарку та реалізовуючи свій злочинний умисел, кинув таку з метою підпалу в місце, де ним було розлито легкозаймисту рідину», – йдеться у вироку суду.

Через гостре отруєння оксидом внаслідок дій обвинуваченого загинув мешканець будинку. Судово-медичною експертизою трупа виявлено опіки І-ІІ ступеня біля 40% поверхні тіла, які виникли при життєво від дії високої температури. Разом з тим ще одна особа отримала сильні опіки.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому кримінальному правопорушенні визнав повністю та підтвердив обставини викладені в обвинувальному акті. Разом з тим, у вчиненому щиро розкаявся, додатково пояснив, здійснив підпал перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння з метою очищення від сміття подвір’я та будинку.

Відтак суд ухвалив:

«Обвинуваченого визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 КК України та призначити покарання у виді    4 (чотирьох) років позбавлення волі.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 72 КК України зарахувати ОСОБА_1 строк попереднього ув’язнення в строк покарання із розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі з 25.08.2016 по 20.06.2017, в подальшому зарахувати час перебування під вартою до вступу вироку в законну силу».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *