ОСТАННІ НОВИНИ

На перешкоді демонтажу Монумента слави стоїть міська влада, - Калинець

Соломія Головіна

|

Політв’язень, відомий львівський поет переконаний, що влада Львова не поспішає братися за демонтаж Монумент слави і гальмує цей процес. Про це він розповів у коментарі Львівському порталу.

 

За його словами, міська влада стоїть на перешкоді знесення пам’ятника.

«Цей монумент підпадає під всі закони. Я не знаю, чому міський голова Львова такий обережний. Не знаю для чого він так чинить, чи це робиться на чиїсь прохання, тяжко збагнути… Але кінець кінцем воно мусить дійти до логічного завершення.

Цей монумент не представляє собою ніякої художньої цінності. А якщо хтось вважає, що там є щось художнє, то його можна перенести у музей антикомуністичний на Замарстинові. Його робили художники Львівської академії мистецтв, серед них в живих залишився один, і він не протестує проти того, щоб цей монумент прибрали. Та й навіть, якби і протестував, – для цього є закон про очищення від комуністичних символів», – сказав Ігор Калинець.

Він переконаний, що таким комуністичним символам не місце у Львові:

«Не логічно тримати такі комуністичні символи у Львові. Одна сатана поборола іншу, але це ще не означає, що це наше національне свято, що ми маємо шанувати цю перемогу».

Детальніше про перипетії довкола пам’ятника бойової слави Червоної армії у Львові читайте у матеріалі «Руїна комунізму: Монумент слави чи ганьби».

Фото: ЗІК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *