ОСТАННІ НОВИНИ

У «Львіводоканалі» назвали причину масштабного прориву води у місті

Соломія Григор'єва

|

Станом на 9 ранку водопостачанння у Личаківському районі Львова повністю відновлено. За розрахунками «Львівводоканалу», до 14.00 год. вода буде постачатися. Про це сьогодні, 11 грудня, під час брифінгу розповіла керівник департаменту ЖКГ міськради Ірина Маруняк, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За її словами, незважаючи на відновлення водопостачання, залишаються  окремі мікрорайони, в яких є проблеми із подачею води. Зокрема вода не надходить  у район вулиць поблизу Високого замку. Біля цих аварійних вулиць працює 6 водовозок.

«Аварія була ліквідована у неділю ввечері. Водопостачання у Винники відновили вночі з неділі на понеділок. Станом на зараз вода подається до всіх будинків. Чекаємо лише, коли підніметься тиск, щоб вода дійшла до квартир»,  – розповіла Ірина Маруняк.

За словами І. Маруняк, аварія сталася на старому водогоні, який був збудований 30 років тому. Відповідно цей трубопровід частково не був придатний для використання.

«Цілу суботу і неділю водоканал працював щодо ліквідації аварійної ситуації. Було залучено 17 водовозок, які в першу чергу завозили воду в Медінститут, котельню (Чернігнівська,7), госпіталь, інфекційну лікарню, геріатричний центр, ендикронологічний диспансер, гуртожитки. 9 водовозок стояли по місту для мешканців. Тобто ми тимчасово забезпечували людей технічною і питною водою», – наголосила посадовиця.

Водночас директор «Львіводоканалу» Валентин Вольський не зміг відповісти на запитання журналістів, скільки грошей витратили на ліквідацію цієї аварії і просив задати йому це питання не раніше середи.

«Розійшовся заводський шов. Ми вирізали старий шов і замінили на новий. За півтори доби над ліквідацією  аварії працювало 28 осіб, ще більше 30-ти було залучено, коли шукали місце аварії», – розповів він про причину аварії.

За його словами, схожі аварії можуть ще статися ще – ніхто від них не застрахований. Він зазначив, що за містом є біля 20 км аварійних ділянок. Посадовець наголосив, що це  дуже дроговартісні роботи, і в рік на заміну старих труб потрібно не менше 30-40 млн грн.

Раніше ми писали, що через аварію частина лікарень Львова залишилась без води.

Як повідомляв Львівський портал, через аварію на магістральному водогоні  ввечері 9 грудня частина мешканців Личаківського району опинилася без води.

Водовозки для мешканців (станом на 9:00 год) розташовані за такими адресами:

  • вул. Лісна – Лисенка
  • вул. Довбуша  – Кривоноса
  • вул. Ніжинська – Мучна
  • вул. Грицая – О.Теліги
  • вул. Ніщинського – Дорога Кривчицька
  • вул. І.Вільде

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *