ОСТАННІ НОВИНИ

В понеділок у Львові вирішуватимуть долю парку «Знесіння»

Катерина Родак

|

У понеділок, 18 вересня, відбудеться громадське слухання оновленого Проекту організації території парку «Знесіння», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів. Про це повідомляють в інформаційному порталу депутатів ЛМР.

Як зазначив науковий керівник проекту Юрій Криворучко, це документ у вигляді детального плану, який показує, як «організм» – регіональний ландшафтний парк «Знесіння» – має функціонувати в структурі цілого міста.

«Це основна проблема, тому що це – природоохоронний об’єкт  з інтенсивними господарськими функціями, з різним статусом територій від приватного до громадського користування, музей народної архітектури і побуту. Тобто тут є великий діапазон юридичних, правових, господарських, природних компонентів і аспектів. Тому завданням детального плану Знесіння є концептуальне вирішення цих питань».

Місце проведення : великий сесійний зал Львівської міської ради. Початок о 18.00

Громадське слухання відбувається з ініціативи  департаменту містобудування Львівської міської ради та регіонального ландшафтного парку «Знесіння» Львівської міської ради.

Реєстрація учасників слухання проводиться на підставі документа, що посвідчує особу (паспорт громадянина, посвідчення водія або іншого документа, що посвідчує чи ідентифікує особу).

Водночас активісти-захисники парку «Знесіння» мають застереження до цієї програми.

«Закликаю усіх небайдужих до долі парку “Знесіння” долучитись 18 вересня 2017р. о 18.00 та прийти до Львівської міськради, де у великій сесійній залі відбудеться слухання по проекту облаштування території РЛП “Знесіння”.
До запропонованої для ознайомлення громаді інформації є багато запитань та застережень.
1) Хто є ініціатором цього громадського слухання?
2) Відсутні усі графічні матеріали, розроблені в межах пропонованого на громадському слуханні Проекту організації території парку “Знесіння”, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.
3) Відсутній повний текст Проекту організації території парку “Знесіння”, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.
4) Не вказано, хто коли замовив і оплатив розробку Проекту організації території парку “Знесіння”, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.
5) Не надано копію завдання на проектування, поданих розробнику для розробки Проекту організації території парку “Знесіння”, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.
6) Чому проект розвитку парку лобіюється в.о.директора? А не законним директором РЛП “Знесіння”, який мав би бути прийнятий шляхом проведення конкурсного відбору?
7) Чи розглянутий проект науково-методичною радою парку “Знесіння” і який винесено висновок?», – написала у Facebook керівник ГО «Магдебурзьке право» Зоряна Іванків.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *