ОСТАННІ НОВИНИ

На території каналізаційних очисних споруд у Львові до 2020 року хочуть збудувати біогазову установку

|

Місто планує реалізувати проект з будівництва станції зброджування осаду на території каналізаційних очисних споруд. Обсяг інвестицій – 31,5 млн євро. Партнером у цьому проекті є Європейський банк реконструкції та розвитку. Завдяки реалізації проекту очікується отримання надлишкової електричної енергії для потреб очисних споруд 35,7 МВ т год/рік. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Великий проект – будівництво станції збродження осаду. Очисні споруди міста – це дуже серйозний і важливий елемент, тому що власне очисні споруди обробляють практично всі стоки, які утворюються в місті і транспортуються каналізаційними мережами.

На даний час є співпраця з Європейським банком реконструкції та розвитку, заплановане до 2020 року будівництво біогазової установки. Обсяг інвестицій складатиме 31,5 млн євро. Що дає будівництво станції збродження осаду? Основний ефект – це екологічний та економічний. Екологічний полягає в тому, що ми скоротимо обсяг того мулу, який залишається після переробки каналізаційних стоків. Зараз в нас є в добу 3000 м кубічних мулу, після реалізації проекту його стане 2100 м куб в добу. Крім того, впровадження цього проекту дозволить підвищити якість стічних вод, які після переробки на очисних спорудах потрапляють до басейну Балтійського моря.

Щодо економічного, то ми плануємо скоротити споживання покупної електроенергії «Водоканалу» на 35 млн кВт год в рік. Це є та електроенергія, яка буде вироблятися на цій установці», – розповів Олександр Одинець, начальник управління інженерного господарства ЛМР.

Фото: Варіанти

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *