ОСТАННІ НОВИНИ

У серпні проїзд у електротранспорті Львова має зрости більш ніж вдвічі

|

На львів’ян очікує суттєве подорожчання вартості проїзду у електротранспорті. За попередніми розрахунками проїзд у трамваях та тролейбусах стане дорожчим за проїзд у міських маршрутках і буде встановлений на рівні 4 грн 50 коп. Такі цифри озвучили журналістам у мерії на прес-конференції «Причини необхідності підняття тарифів на проїзд в електротранспорті Львова», передає кореспондент Львівського порталу.

Як стало відомо, тариф уже погоджено із галузевими профспілками. Чиновники мерії запевняють, що він також пройшов ретельну перевірку в управлінні транспорту та департаменті ЖКГ Львівської міськради.

«Якщо ми не поміняємо тариф, ми будемо змушені повісити колодку на двері депо і не випускати електротранспорт. На момент затвердженого сьогоднішнього тарифу у 2014 році вартість електроенергії, а це оснований елемент наших витрат, становила 36 копійок за один кіловат. За березень місяць цього року ми платили вже  2 грн. 31 копійку, за травень – 2 грн 25 копійок. В момент затвердження  старого тарифу вартість електроенергії складала 6%, зараз це 15%. Зросла зарплата внаслідок зміни законодавства. Якщо раніше в складі тарифу зарплата складала 48%, і це була 1,13 грн, то зараз це 1,55 грн і вона складає 34%. Вартість матеріалів і запчастин, які ми використовуємо, зросла у два рази», – пояснив заступник директора з економічних питань «Львівелектротрансу» Олексій Зварич.

Ще однією причиною підняття вартості проїзду у електротранспорті називають зобов’язання Львова перед кредитором – ЄБРР.

«Працювати далі з таким тарифом ми не можемо навіть для договірних умов. Згідно угоди з ЄБРР, наш тариф має бути економічно обґрунтованим», – наголосив О. Зварич.

За словами заступника директора «Львівелектротрансу» , новий тариф можуть запровадити вже із початку серпня.

Як відомо діючий тариф (2 гривні), був запроваджений ще у червні 2014 року.

Новий тариф зможе вступити у дію лише після його затвердження на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *