ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура взялась за ретельне розслідування трагедії на шахті «Степова»

|

На контролі прокуратури перебувають розслідування за фактами загибелі гірників на шахті «Степова» та розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення діяльності вугледобувних підприємств області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

За процесуального керівництва прокуратури області слідчими Головного управління Національної поліції у Львівській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України, розпочатому за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, внаслідок якого сталась одна з найбільших аварій на шахті в Львівській області, яка призвела до загибелі людей.

Нагадаємо, що 02.03.2017 о 12 годині 45 хвилин, на глибині 550 метрів стався вибух газу метану в 119 конвеєрному штреку шахти «Степова» Державного підприємства «Львіввугілля» в селі Глухів Сокальського району, внаслідок чого відбувся обвал породи.

У цей час на шахті працювало 172 гірники, у тому числі на аварійній ділянці перебувало 34 гірники. Через вибух метану загинуло 8 гірників і 23 гірники госпіталізовано.

В травні цього року надійшов висновок експертної комісії Державної служби України з питань праці щодо розслідування обставин та причин групового нещасного випадку, після чого у провадженні призначено гірничо-технічну експертизу.

Після завершення вказаної експертизи буде вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень винним посадовим особам держпідприємства.

Окрім цього, керівництвом прокуратури області на оперативній нараді заслухано стан досудового розслідування у шести кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами розкрадання бюджетних коштів, виділених для забезпечення діяльності вугледобувних підприємств області.

За наслідками наради визначено заходи, спрямовані на прийняття законних рішень в розумні строки та надано вказівки для виконання необхідних слідчих дій.

В той же час, у зв’язку із неефективністю проведення досудового розслідування, територіальним органом поліції, в одному з цих кримінальних проваджень, прокуратурою області змінено підслідність та доручено проведення подальшого розслідування слідчому управлінню Нацполіції у Львівській області.

Фото: Львівська газета

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *