ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині розпочав роботу мобільний сервісний центр МВС

|

Сьогодні на Львівщині (вперше в Україні), розпочав роботу пересувний сервісний центр МВС. У центрі на колесах громадяни можуть реєструвати та перереєстровувати транспортні засоби, замінювати посвідчення водія, а також оформляти запити на отримання довідок про відсутність судимостей. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із місця події.

Як повідомили журналістам, мобільні сервісні центри МВС створені для того, щоб надавати громадянам найпопулярніші послуги сервісних центрів МВС у віддалених районах країни.

«Сьогодні ми стаємо свідками дуже позитивних змін. Людині не завжди зручно їхати в обласний центр. Але ми бачимо, що сервіс дійсно працює. Думаю, що такі зміни будуть позитивно впливати на довіру людей до сервісних у центрів МВС», – прокоментував нововведення заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук.

Як стало відомо, працює центр на запит від місцевих органів виконавчої влади. Громадяни з легкістю знайдуть інформацію про потрібні документи, графік роботи МСЦ МВС та інтерактивну карту маршрутів на сайті Головного сервісного центру МВС у розділі «Мобільні СЦ».

За словами голови ЛОДА Олега Синютки, Львівщина першою в Україні вводить у дію пересувні сервісні центри МВС.

«Львівщина стала першою областю України, яка розпочала надання послуг мобільними сервісними центрами. Тобто в межах 10 хвилин, маючи медичну довідку, можна за 206 гривень поміняти старі водійські посвідчення на нові посвідчення міжнародного взірця. Також тут можна зареєструвати транспортний засіб», – повідомив Олег Синютка.

У кожному мобільному центрі громадян за допомогою сучасного обладнання обслуговуватимуть два адміністратори і експерт, який проводитиме експертизу транспортного засобу.

Обслуговування громадян не перевищує стандартів для стаціонарних центрів – наприклад, 20-хвилин на обмін посвідчення водія, яке друкується безпосередньо на місці, адже МСЦ МВС обладнано для цього спеціальним принтером та технічними засобами з усіма ступенями захисту. Аналогів таким центрам немає у Європі.

Зауважмо, що першим клієнтом такого сервісного центру став очільник Львівщини Олег Синютка.

«Я збирався вже давно поміняти права, бо я їх отримав 17 років тому. Сьогодні, користуючись такою нагодою, я зекономив собі дуже багато часу», – прокоментував він.

Варто додати, що мобільнй сервісний центр буде приїжджати до населеного пункту, коли з нього від людей буде надіслано хоча б 20 заявок.

У Львівській області першими районами, куди курсуватиме мобільний сервісний центр МВС, стали Кам’янка-Бузька та Сколе, але вже незабаром перелік населених пунктів значно розшириться.

Фото: Львівський Портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *