ОСТАННІ НОВИНИ

Львову запропонують ще одну ділянку для будівництва заводу з переробки сміття в області

|

Незабаром обласна адміністрація Львівщини скерує міській владі Львова лист із пропозицією ділянки, де можна будувати сміттєпереробний завод. Про це сьогодні, 13 березня, під час брифінгу заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами губернатора, після «провалу» із яворівською «Сіркою» міська влада Львова не зверталася по нову ділянку до обласної влади.

«Немає листів від міської ради, які би говорили про інші земельні ділянки, але ми додатково скеруємо Львову наступну пропозицію щодо земельної ділянки, яку можна використати під будівництво заводу ТПВ. Якщо говорити про територію Яворівського району, то там однозначно не можна будувати полігон, але ця земельна ділянка є придатною для заводу переробки з ТПВ», – наголосив він.

Також О. Синютка додав, що будівництво заводу за кошти віж Європейського банку почнеться не раніше ніж за півтора року.

«Сьогодні немає жодної затримки зі сторону державних органів лади стосовно виділення коштів Європейського банку на реалізацію проекту переробки ТПВ. Але розуміючи, яка є процедура міжнародних фінансових структур, є цілком свідомо те, що таке будівництво не розпочнеться раніше, ніж за півтора-два роки. Коли місто заявляє про кредит Європейського банку, треба розуміти, що це насправді  речі, які почнуться не швидше, ніж за декілька років», – зазначив голова ОДА.

Як відомо, після «провалу» з яворівською «Сіркою» у Садового чекають на нову ділянку під львівське сміттєзвалище від області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *