ОСТАННІ НОВИНИ

Олег Сенюк: «ТзОВ «Архібуд» ігнорує заборону суду будувати у парку «Знесіння»»

|

Військовий прокурор Західного регіону України, полковник юстиції про незаконну забудову парку «Знесіння»:

«Судова ухвала, яка вкрай необхідна для порятунку парку «Знесіння», ігнорується забудовником. ТзОВ «Архібуд» і надалі продовжує здійснювати будівельні роботи на земельній ділянці по вулиці Довбуша, 15 у м. Львові. Хоч і знає – це протизаконно!

Отож, військова прокуратура Західного регіону України зареєструвала кримінальне провадження за фактом умисного невиконання вказаним суб’єктом господарювання та іншими третіми особами ухвали господарського суду Львівської області від 20 лютого 2017 року, яка того ж дня набрала законної сили. Їх дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 382 КК України.

Нагадаю, вищевказаним судом задоволено заяву про забезпечення позову заступника військового прокурора Західного регіону України про визнання недійсним договору оренди землі та витребування з чужого незаконного володіння земельної ділянки, що розташована в межах історично ареалу Львова поблизу парку «Знесіння» та перебуває під охороною ЮНЕСКО…

Судом заборонено вказаній комерційній організації та іншим третім особам здійснювати будь-які підготовчі та будівельні роботи, а також накладено арешт на спірну земельну ділянку», – повідомив Олег Сенюк у своєму Фейсбуці.

Як повідомляв Львівський портал, 20 лютого у Львові суд заборонив проводити будівельні роботи на Довбуша, 15. Після цього державні виконавці Галицького ДВС м.Львова в екстремальних умовах ознайомили директора «Архібуду» з рішенням суду про заборону будівництва у парку «Знесіння».

Як відомо, будівництво пов’язаною із народними депутатами від БПП Ярославом та Богданом Дубневичами. Воно ведеться фірмою «Архібуд» на вул. Довбуша із порушеннями природоохоронного, оборонного та земельного законодавств. Історія з цим парком триває ще з 2007 року і тягне за собою не одну оборудку та судову тяганину. Детальніше про незаконне будівництво у парку «Знесіння» Львівський портал писав у матеріалі: «Чим дихатимеш, Львове? Як місту відтяли частину «зелених» легень на поталу забудовникам».

Сьогодні, 2 березня, активісти та місцеві мешканці знову вийшли на пікет проти незаконної забудови у парку «Знесіння».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *