ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам показали, що планують збудувати у парку «Знесіння»

|

Учора, 15 лютого, у Львові громадським діячам та представникам міської ради Львова представили проект  забудови у парку «Знесіння» з адресою вул. Довбуша, 15. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила керівник ГО «Магдебурзьке право» Зоряна Іванків.

За її словами, забудовник «Архібуд» представив «готельно-рекреаційний комплекс», який зводить у зоні парку «Знесіння».

«Це ж видно, що це не готель, а житлові приміщення. На зустрічі була присутня керівник управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко і навіть вона зазначила, що це бозна-що будується…Ми хочемо зустрічі із власниками «Архібуду», щоб пояснити їм цінність цієї землі, її історичне значення. Якщо вони так хочуть щось будувати, нехай роблять щось корисне для громади…От зараз ми матимемо пост військовий синдром наших хлопців, а цей парк може стати зоною для їх реабілітації та відновлення. Тому цю територію забудовувати таким чином не можна», – заявила активістка.

За її словами, під час зустрічі були також присутні представники з місцевої Інспекцї ДАБК, які заявили, що знову відновили перевірку будівництва на вул. Довбуша, 15.

Нагадаємо, що будівництво пов’язаною із народними депутатами братами Дубневичами фірмою «Архібуд» на вул. Довбуша ведеться із порушеннями  природоохоронного, оборонного та земельного законодавств. Історія з цим парком триває ще з 2007 року і тягне за собою не одну оборудку та судову тяганину. Детальніше про будівництво у парку «Знесіння» Львівський портал писав у матеріалі «Чим дихатимеш, Львове? Як місту відтяли частину «зелених» легень на поталу забудовникам».

Фото: Олеся Дацко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *